Letní výprodej - slevy 20-80%. Pro tento týden jsme vybrali více než 150 produktů

Stearinové vonné vosky jsou ekologičtější (a nejspíše zdravější) variantou vonných vosků určených k intenzivnímu provonění interiéru. Vyráběny jsou z přírodních ingrediencí, nejčastěji z rostlinných olejů a živočišných tuků (na rozdíl od parafínu získávaného z ropy) .

Upozornění: vždy dodržujte bezpečnostní pokyny. Nevylévejte rozteklý vosk, hrozí popálení. 

Stearin

Stearin je směs kyseliny stearové a kyseliny palmitové, a na rozdíl od parafínu, který je získáván jako vedlejší produkt při zpracování ropy, je vyráběn z rostlinných olejů a živočišných tuků. Je tedy biologicky rozložitelný, a jeho zdroje jsou (částečně) obnovitelné. 

Stearin se dnes používá nejčastěji při výrobě svíček (ať již jako přímý materiál, nebo jako přísada do parafínu, která výborně zabraňuje krytalizaci a bublinkování svíček při jejich výrobě), dále také mýdel a kosmetiky. Dnes je poměrně běžné, že parafínové svíčky obsahují až 20% podíl stearinu, nicméně jsou vyráběny i svíčky (vosky) z čistého stearinu. Stearin parafínu obecně dodává větší tvrdost, lesk a také prodlužuje dobu hoření. Teplota tání se v závislosti na složení směsi pohybuje mezi 60 a 70 °C, u čistého stearinu pak okolo 56 °C.