Nag Champa - ve smyslu vůně - představuje tradiční vonnou směs indického původu. Její složení je u každého výrobce mírně odlišné a některé ingredience mohou být předmětem výrobního tajemství. 

Původně se jednalo o kombinaci květu champa (champaka, champak) ze stromu Magnolia Champaca (původně Michelia champaca), což je s ohledem na malou "výtěžnost", rozuměj cenu, dnes málo pravděpobné, a dalších ingrediencí. Původní recepturu lze nalézt i pod názvy jako "golden champa" nebo "red champa". V aromaterapii se dnes spíše bude dnes jednat o květy keře plumérie (Plumeria rubra, Plumeria acutifolia; také známé jako frangipani), v kombinaci s vůní santalového dřeva (Ailanthus, česky Pajasan) a indického růžového kaštanu (Mesua ferrea, nagchampa, nagkeshar). 

Vůně je nejčastěji vnímána a popisována jako pronikavá, s nádechy čaje, koření (například anýz), květin (magnólie)  a ovoce (nejspíše květy pomerančovníku). Ve vonných tyčinkách, směsích, kadidlech a kuželích bývá silně ovlivněna halmaddi (šedou pryskyřicí z Pajasanu).